Appelkruimel cake
Appeltaart is volgens mij wel een favoriet bij iedereen, ook bij mij! Omdat ik merk dat jullie vooral enthousiast worden van makkelijke recepten, hebben we de appeltaart omgetoverd tot een cake! Het is super simpel om te maken, kan niet misgaan!
Voedingswaarden per plak
Calorieën | 111 kcal |
---|---|
Vet | 2 gram |
Koolhydraten | 16 gram |
Eiwitten | 6 gram |
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
2 Schil de appel en snijd in stukjes. Doe de appelmoes in een grote kom en mix de eieren hierdoor.
3 Roer vervolgens de droge ingrediënten door het beslag en maak zoeter met vloeibare zoetstof. Tot slot roer je de stukjes appel door het beslag.
4 Spray een cakevorm in met bakspray of leg er wat bakpapier in. Schep het beslag in de cakevorm en top af met cruesli. Ik gebruikte hiervoor de crunchy muesli met minder suiker van Jumbo. Druk de cruesli iets in het beslag met een lepel, zodat de cruesli er na het bakken niet vanaf valt.
5 Zet de cake in de oven voor 45 minuten en laat vervolgens volledig afkoelen. Optioneel kan je er nog poedersuiker (vervanger) overheen doen, eet smakelijk!
Ingrediënten voor hele cake
- 250 gram appelmoes zonder suiker
- 3 eieren
- 170 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram vanille eiwitpoeder
- 2 eetl. koek- en speculaaskruiden
- 1 appel in stukjes gesneden 100 gram
- Snuf zout
- Vloeibare zoetstof naar smaak
- Cruesli met nootjes