Carrot Cake
Havermout

Winterse temperaturen doen mij echt craven naar warme ontbijtjes in
de ochtend. Normaal eet ik altijd kwark met toppings als ontbijt, maar
de laatste tijd neem ik ook wel weer vaak havermout en daar moeten
we natuurlijk wel een feestje van maken met deze carrotcake.

Voedingswaarden per portie
Calorieën424 kcal
Vet11 gram
Koolhydraten41 gram
Eiwitten37 gram
Diede

Bereidingswijze

1 Mix de magere melk samen met de havermout, koek- en speculaaskruiden, vloeibare zoetstof, snufje zout en eiwitpoeder tot er geen klontjes meer in zitten.
2 Roer de geraspte wortel erdoorheen en warm de havermout op in een pan op laag tot middelhoog vuur. Laat een paar minuten pruttelen tot de havermout is ingedikt.
3 Mix de vanille kwark met het eiwitpoeder, dit is zometeen de ‘frosting’ voor op je carrot cake oats.
4 Wanneer de havermout klaar is, top je dit af met de ‘frosting’ en pecannoten.
Ingrediënten
  • 200ml magere melk
  • 40 gram havermout
  • 25 gram vanille eiwitpoeder
  • 60 gram geraspte wortel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • Vloeibare zoetstof naar smaak
  • Snufje zout

Andere recepten

  • Diner
  • Diede Joosten

    Makkelijke tomatenrisotto met feta

    Lees meer
  • Ontbijt
  • Diede Joosten

    Chocolade proteïne pannenkoeken met pindakaas en banaan

    Lees meer
  • Lunch
  • Diede Joosten

    Toast met eiwitrijke pesto-avocado hummus en gepekelde rode ui

    Lees meer
  • Snacks
  • Diede Joosten

    Appelkruimel cake

    Appeltaart is volgens mij wel een favoriet bij iedereen, ook bij mij! Omdat ik merk...

    Lees meer
  • Ontbijt
  • Diede Joosten

    Scrambled egg bowl

    Toen ik jullie in de facebookgroep vroeg naar lekkere ideeën voor recepten, heb ik meerdere...

    Lees meer
  • Snacks
  • Diede Joosten

    Roasted garlic & rosemary nuts

    Het is echt super simpel om te maken en je kan zelf ook nog spelen...

    Lees meer