Carrot Cake
Havermout
Winterse temperaturen doen mij echt craven naar warme ontbijtjes in
de ochtend. Normaal eet ik altijd kwark met toppings als ontbijt, maar
de laatste tijd neem ik ook wel weer vaak havermout en daar moeten
we natuurlijk wel een feestje van maken met deze carrotcake.
Voedingswaarden per portie
Calorieën | 424 kcal |
---|---|
Vet | 11 gram |
Koolhydraten | 41 gram |
Eiwitten | 37 gram |

Bereidingswijze
1 Mix de magere melk samen met de havermout, koek- en speculaaskruiden, vloeibare zoetstof, snufje zout en eiwitpoeder tot er geen klontjes meer in zitten.
2 Roer de geraspte wortel erdoorheen en warm de havermout op in een pan op laag tot middelhoog vuur. Laat een paar minuten pruttelen tot de havermout is ingedikt.
3 Mix de vanille kwark met het eiwitpoeder, dit is zometeen de ‘frosting’ voor op je carrot cake oats.
4 Wanneer de havermout klaar is, top je dit af met de ‘frosting’ en pecannoten.
Ingrediënten
- 200ml magere melk
- 40 gram havermout
- 25 gram vanille eiwitpoeder
- 60 gram geraspte wortel
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- Vloeibare zoetstof naar smaak
- Snufje zout