Scrambled egg bowl
Toen ik jullie via social-media vroeg naar lekkere ideeën voor recepten, heb ik meerdere keren gehoord dat jullie een lunch recept terug willen zien! Jullie zullen vast heel blij worden van deze scrambled eggs met extra groente en eiwitten, want geloof mij, dit is echt lekker! Deze kan je ook meenemen als lunch, laat het dan wel even afkoelen voordat je het in een bakje stopt!
Voedingswaarde voor één bowl
Calorieën | 447 kcal |
---|---|
Vet | 23 gram |
Koolhydraten | 8 gram |
Eiwitten | 50 gram |
Bereidingswijze
1 Neem eerst even de tijd om de cherrytomaatjes te halveren en de avocado en champignons in schijfjes te snijden.
2 Verwarm een pan op middelhoog vuur en spray deze in met bakspray of vet in met een klein beetje (olijf)olie. Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met zout en peper. Wanneer de pan warm is, giet je het eimengsel in de pan.
3 Wanneer het ei klaar is, gebruik je dezelfde pan om de champignons in te bakken, vet zo nodig opnieuw in.
4 Doe de champignons in de pan met een scheutje sojasaus, bak in een paar minuten gaar.
5 Doe de scrambled eggs in een kom met de halve tomaatjes, avocado schijfjes, champignons en de kipfilet flakes (deze kan je ook even opwarmen als je dat lekkerder vindt. Top het af met sesamzaadjes en optioneel nog een klein beetje extra sojasaus, zout en peper.
Ingrediënten voor één bowl
- 2 eieren
- 2 eiwitten
- 100 gram kipfilet flakes bbq smaak
- Halve avocado 60 gram
- Handje cherrytomaatjes 100 gram
- 100 gram champignons gesneden
- Sojasaus
- Zout en peper
- Sesamzaadjes
Liever een vegetarische variant?
- Laat de kipfilet flakes weg en bak wat tofu / tempeh of een vegetarische kipvervanger mee met de champignons in sojasaus!