Toast met eiwitrijke hummus
Op zoek naar een vegan eiwitrijk recept? I got you. In dit recept maak ik zelf hummus van avocado. Super lekker voor je volgende lunch!
Informatie
Bereidingstijd | 10 minuten |
---|---|
Allergenen | vegan, glutenvrij mogelijk, sojavrij |
Maaltijd | lunch |
Hoeveelheid | 1 portie |
Bereidingswijze
1 Spoel de kikkererwten goed af en doe ze in de keukenmachine. Voeg ook de rest van de ingrediënten toe en mix het tot een dikke en romige massa.
2 Schep de hummus uit de keukenmachine en doe het in een bakje of schaaltje.
3 Rooster het brood even en verdeel de hummus er overheen. Garneer met de cherrytomaatjes, gepekelde rode ui en eventueel wat extra pijnboompitten, peper en zout.
Ingrediënten:
Voor de hummus:
- 1 blik kikkererwten (400g)
- 2 handjes verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 1 avocado
- Sap van ½ citroen
- 2 el olijfolie
- 2 el water
- Een snufje zout
- ½ tl zwarte peper
- 50 g pijnboompitten of cashewnoten
Toast + toppings:
- 2 sneden (volkoren)brood
- 100 g cherrytomaatjes
- Een handje gepekelde rode ui